Богослужіння свята Хрещення Господнього

19 січня Свята Православна Церква урочисто святкує Богоявлення та Хрещення Господа Бога і Спасителя Ісуса Христа.

Високопреосвященнійший Володимир, митрополит Миколаївський і Богоявленський, у святкові дні Хрещення Господнього звершив уставні богослужіння у кафедральному соборі Касперівської ікони Божої Матері.

Напередодні свята, 18 січня зранку, у навечір’я Богоявлення (Хрещенський святвечір), архіпастир відслужив вечірню, Божественну Літургію святителя Василія Великого та чин великого освячення води. Того ж дня ввечері Високопреосвященнійший Володимир звершив Всенічне Бдіння у співслужінні духовенства кафедрального собору. За великим повечір’ям була відслужена літія, а під час полієлею на ранній владика помазував парафіян освяченим єлеєм.

IMG_3210

19 січня, в день свята Богоявлення, митрополит Володимир очолив святкову Божественну Літургію святителя Іоана Золотоустого.

Його Високопреосвященству співслужили секретар єпархії прот. Роман Дідора та клірик кафедрального собору ієрей Андрій Коваль.

За богослужінням на потрійній єктенії підносилися особливі прохання за Україну та її воїнство, а також за звільнення тих, що в біді, засланні, неволі та в оковах перебувають.

Після заамвонної молитви митрополит звершив чин великого освячення води та окропив нею усіх присутніх.

IMG_3218 IMG_3222 IMG_3224 IMG_3226 IMG_3248 IMG_3251