Святителю отче Миколаю, моли Бога за нас

19 грудня Свята Православна Церква вшановує пам’ять святителя Миколая, архієпископа Мир Лікійських, чудотворця.

Напередодні свята, 18 грудня ввечері, митрополит Миколаївський і Богоявленський Володимир звершив Всенічне бдіння у Кафедральному соборі Касперівської ікони Божої Матері.

В день пам’яті святого угодника Божого Миколая, Високопреосвященнійший Володимир у співслужінні духовенства звершив Божественну літургію.

По завершенні богослужіння владика Володимир виголосив повчальне слово про життя святителя.
«Яке велике порівняння Господь дав в Євангелії! «Що зробили одному з Моїх братів найменших, – ви Мені зробили.» Також у заповідях блаженства Господь сказав: «Блаженні милостиві, бо вони помилувані будуть.» Навіть і таке порівняння, що милостиві будуть помилувані у своїх гріхах. Тому і ми творімо добро, творімо діла милосердя.»

За доброю традицією діти учасників бойових дій та діти з Миколаївського інтернату №3 отримали подарунки, щоб таким чином навчилися бути милостивими і добрими до інших людей.

Кожного року багато людей в цей день відвідують храм аби вшанувати Миколая чудотворця і це не дивно, оскільки він є особливо шанованим святим в Україні ще з прийняття християнства у Київській Русі. На честь святого було побудовано один із перших храмів Київської Русі – Микільський храм в сер. IX ст-XI ст. Також ХI ст. датують першу оповідь про київські чуда святителя – історія про ікону “Миколи Мокрого” в Софії Київській і порятунок дитини, що втонула у Дніпрі. Численні іконографічні зображення cвятого, зведення храмів на Його честь також свідчать про особливе значення цієї постаті для всього християнського світу і для українського народу зокрема.
Постать святителя Миколая надихає нас виконувати Божі заповіді: любити Бога та свого ближнього.

img_0034 img_0078 img_0079 img_0083 img_0095 img_0110 img_0111 img_0124