Збори священнослужителів Миколаївської єпархії

У вівторок, 13 лютого, у приміщенні управління Миколаївської єпархії УПЦ КП з благословення Високопреосвященнійшого Володимира, митрополита Миколаївського і Богоявленського, відбулися єпархіальні збори за участю благочинних та міського духовенства.

Темою обговорення були актуальні питання з життя парафій та зокрема питання по місту Очакову в зв’язку з появою т. зв. князя Андрія Горчакова, який іменує себе «ігуменом» скиту прп. Сергія Радонезького м. Очакова. В ЗМІ не вказує до юрисдикції якої Церкви він належить, роздає церковні відзнаки громадським діячам м. Очакова та м. Миколаєва. Було вирішено звернутися до органів місцевої влади з проханням вияснити правдивість хіротонії і чернечого постригу Андрія Горчакова.

На зборах духовенства також був присутній начальник управління культури, національностей та релігій Миколаївської облдержадміністрації Михайло Федорович Димитров, який прибув на запрошення митрополита Володимира. Михайло Федорович подарував владиці Володимиру два примірники книги «Поліконфесійна Миколаївщина: стан та розвиток релігійних організацій у 1991 — 2016 рр.», що недавно вийшла в друк. В цій книзі зібрано відомості про історію релігійних громад Миколаївської області.

На закінчення зборів митрополит подякував усім присутнім та побажав достойно пройти духовне поприще Великого посту.

IMG_1152 IMG_1153 IMG_1156 IMG_1158 IMG_1161

Прес-служба Миколаївської єпархії