Митрополит Володимир очолив Пасхальне богослужіння

Пасха Христова або Великдень цього року припадає на 16 квітня. Свято світлого Воскресіння Христового називається святом всіх свят і торжеством торжеств. Воно є торжеством і утвердженням нашої християнської віри.

Шляхом приниження Господь добровільно пішов на смерть заради нашого спасіння. І якби земне життя Спасителя обмежилося тільки проповіддю, стражданнями і смертю, і не було б Воскресіння Його з мертвих, то яку відповідь дали б послідовники Господа своїм супротивникам? «А якщо і Христос не воскрес, — говорить апостол Павло, — то і проповідь наша марна, марна і віра ваша» (1 Кор. 15:14). Отже, наша віра знаходиться у безпосередньому зв’язку із Воскресінням Христовим. Христос воскрес із мертвих і цим засвідчив, що Він — істинний Бог, бо воскрес власною силою, а не був воскрешений, як праведний Лазар або син наїнської вдови.

У ніч з 15 на 16 квітня у кафедральному соборі Касперівської ікони Божої Матері митрополит Миколаївський і Богоявленський Володимир очолив Пасхальні богослужіння у співслужінні кліру храму.

О 23 годині до кафедрального собору головою Миколаївської ОДА Олексієм Савченко, народним депутатом України Тарасом Кремінем та міським головою Олександром Сєнкевичем було доставлено Благодатний вогонь.

Опівночі під спів стихири «Воскресіння Твоє, Христе Спасе…» навколо кафедрального собору відбувся хресний хід. Біля зачинених вхідних дверях храму виголосом розпочалося богослужіння пасхальної утрені і при багаторазовому співі тропаря Пасхи «Христос воскрес» всі увійшли до храму.

По завершенні пасхальної утрені митрополит Володимир очолив урочисту Божественну літургію святителя Іоана Золотоустого.

Наприкінці богослужіння було освячено артоси, а також пасхи та інші приношення людей.

IMG_0001 IMG_0006 IMG_0015 IMG_0017 IMG_0018 IMG_0027 IMG_0031 IMG_0034

 

 Прес-служба Миколаївської єпархії